I tomtarnas värld

I tomtarnas värld

När man kliver in genom grindarna i Tyynelä, känns det som en magisk resa till barndomen. I varje hörna finns det något intressant att titta på och man ser Tyyneläs tomtar med sinä vänner kika in genom fönstret. Hela kroppen fylls av värme och man känner sig som ett barn igen. Sagan fortsätter inomhus, där man hittar de olika tomtarna, som alla har sin egen historia att berätta. De har hunnit bli så många under åren så Eija Porkola har tappat räkningen hur många hon riktigt har tillverkat. Dessutom har många av tomtarna flyttat till nya hem: besökarna i Tyynelä har blivit så kära i dom att de har velat ta med dom hem. För att hedra 100 åriga Finland, har Eija lovat tillverka 100 numrerade specialtomtar, alla med sin egen personlighet så klart. Tyyneläs gårdsplan är full av fantasifulla detaljer. Förutom tomtegården så hittar du även Kyrkvärds hus på tomten som fungerar som ett cafe under jul- och sommartid.Tomtegården hyrs ut för olika tillställningar,t.ex. bröllop, födelsedagsfester, möter mm.

Under sommartid finns de även leksaks och bröllopsmuseum på gårdsplan.

Eija som tidigare arbetade som antikhandlare, har inrett Tyynelä med möbler och inredningsdetaljer som tar oss tillbaka till
barndommen. Tomtegårdens samling av juldekorationer får man inte missa, de får man känna sig alldeles varm inombords. En sak är säker, ett besök i Tyynelä är som attvara med i en saga. Man går hem med ett stort leende på läpparna.

  • I tomtarnas värld
  • I tomtarnas värld
  • I tomtarnas värld