Tyynelän Tonttula

Tyynelän Tonttula

Kun astuu Tyynelän porteista sisään, tuntuu kuin samalla tekisi aikamatkan lapsuuden taikamaahan. Joka paikassa riittää silmälle mielenkiintoista katsottavaa, ikkunoista kurkistelevat tontut ja muut Tyynelän asukkaat. Mielen valtaa lapsenomainen löytämisen riemu, kun jokaisen nurkan takaa löytyy jotain uskomatonta.

Sisätiloissa satumaailma jatkuu, erilaisiin asetelmiin järjestetyille tontuille on helppo kuvitella jokaiselle oma tarinansa. Tonttuja onkin Eija Porkolan käsissä valmistunut jo niin monta, että laskuissa hän ei ole pysynyt enää aikoihin. Tyynelän lisäksi on moni tonttu löytänyt uuden kodin ihastuneen vierailijan luota. Eikä ihme, ovathan Eijan luomat hahmot valloittavan yksilöllisiä ja jokainen omanlainen persoonansa. Suomi 100 – juhlavuoden kunniaksi Eija Porkola valmistaa 100 numeroitua erikoistonttua.

Tyynelän pihapiiri on täynnä mielikuvituksellisia yksityiskohtia. Tonttulan lisäksi pihasta löytyy myös vanha Kirkkoväärtin tupa, jossa toimii kesä- ja jouluaikaan kahvila ja tarpeen mukaan siellä on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia. Tyynelässä järjestyvät tilauksesta myös pikkujoulut, elämysmatkat ja virkistyspäivät. Kesäaikaan pihassa voi tutustua myös lelu- ja häämuseoihin.

Aiemmin antiikkikauppiaana toiminut Eija, on löytänyt jokaiseen huoneeseen juuri oikeanlaiset kalusteet tuomaan aikuisenkin vierailijan mieleen lapsuuden. Tonttumuseon joulukoristekokoelmakin saa hymyn kasvoille  - juuri tuollaisia koristeita meilläkin oli!

Vierailu Tyynelässä on kuin hetki satua, eikä kaikkea näkemäänsä varmasti ehdi edes ymmärtääyhdellä kertaa. Se on varmaa, että pihasta lähtiessä on hymy korvissa ja hyvä mieli!

  • Tyynelän Tonttula
  • Tyynelän Tonttula
  • Tyynelän Tonttula
  • Tyynelän Tonttula