Elävää historiaa kaupunkikierroksella

Elävää historiaa kaupunkikierroksella

Pietarsaaren seudun oppaat suosittelevat

 

Kuka oli rovasti Aspegren? Milloin ja miksi Koulupuisto on perustettu? Mikä on Pietarsaaren vanhin rakennus? Mitä Malmin talossa tapahtui ennen kuin siitä tuli museo? Kuinka monta Runebergiin liittyvää rakennusta ja paikkaa Pietarsaaren seudulla on? Nämä ja monta muuta kiinnostavaa seikkaa voit saada selville Pietarsaaren seudun oppaiden vetämillä kaupunkikierroksilla. 
 
Pietarsaaren seudun historia herää henkiin ja nykypäivä avautuu opastetuilla kaupunkikierroksilla, joita järjestävät Pietarsaaren seudun oppaat ry. Lähes viisikymmentä vuotta toimineen yhdistyksen auktorisoidut oppaat ja matkanjohtajat esittelevät ryhmällesi juuri teitä kiinnostavat kohteet. Myös oppaiden valmiiksi suunnittelemista kokonaisuuksista löytyy varmasti juuri sinun ryhmällesi mieleinen vaihtoehto. 
 
Kaupunkikierrokselle voi suunnata kävellen, jolloin rakennusten, puistojen ja puutarhojen yksityiskohdat pääsevät esille. Yleiskuvan kaupungista saa näppärästi haltuun ryhmän omalla linja-autolla. Opastetut kierrokset voi varata Pietarsaaren matkailutoimistosta. 

Oppaat Gun Snellman ja Ulla Grönvall-Streng suosittelevat luontoon ja seudun historiaan liittyviä kohteita:  “Kauniista luonnosta ja luonnonrauhasta kiinnostuneille sopii Fäboda. Hieno kokemus on myös matkata veneellä Mässkäriin ja kulkea pitkin saaren luontopolkua.”

Kolmantena vaihtoehtona Snellman mainitsee Vanhan sataman, sen vanhat venevajat sekä laivanrakennuksen ja merenkulun historian, joka rannan tuntumassa tulee eläväksi. “Toki kaupungissa on mainio tarjonta myös taidenäyttelyitä, konsertteja, museoita, puistoja ja saaristoa.”

Ulla Grönvall-Streng on samoilla linjoilla. "Pietarsaaren seudulla nostaisin esille meren läheisyyden ja pikkukaupungin idyllisyyden." "Myös vahva pienyrittäjyyden kulttuuri ja teollisuusperinteet näkyvät alueella", hän toteaa. Muita oppaiden suosikkeja ovat Aspegrenin puutarha ja pappila sekä kaupungin jugend-rakennukset tarinoineen.